Fäll träd på ett säkert sätt

Fäll träd på ett säkert sätt

Här på min tipsblogg skriver jag alltid och berättar om olika saker och är det inte om vad man ska tänka på när man beställer mat på en restaurang, som jag skrev om i förra veckan så kan det handla om till exempel det jag ska ta upp nu, det här med trädfällning och hur man fäller träd på ett säkert sätt. Jag har nämligen en kompis som är trädgårdsmästare och han har gett mig lite tips.

Det första tipset är att man ska kolla upp så att det inte finns några elkablar i närheten av trädet som man tänker fälla, det är ju trots allt väldigt farligt att fälla ett träd på en elkabel. Sedan är det viktigt att man har god koll på hur trädet står och hur det är rotat, detta för att man inte ska riskera att trädet faller och skadar någon eller något.

När det sedan är dags att fälla trädet så finns det olika metoder, man kan använda en kedja eller en repstump och fästa den i toppen av trädet och sedan dra i den för att få trädet att falla åt det håll man vill. Men som sagt, detta gäller bara om man har ett mindre träd, för ett större träd behöver man oftast använda en motorsåg.

När man fäller ett större träd så är det viktigt att man gör det i etapper, detta för att undvika att trädet faller och skadar någon eller något. Man börjar med att såga av en del av stammen på den sidan man vill att trädet ska falla åt, sedan fortsätter man med att såga av ytterligare en del tills trädet äntligen faller.

Det är alltid viktigt att vara försiktig vid trädfällning eftersom det finns en stor risk för skador.

Med vänliga hälsningar, Bosse A i Huddinge


Kommentarer är stängda.