Sevärdheter i Sollentuna

Sevärdheter i Sollentuna

I mitt förra inlägg rekommenderade jag en restaurang och det är alltid lika roligt att få ge tips och råd här på bloggen. Tanken med dagens inlägg är att skriva om sevärdheter i Sollentuna. Ofta har man så mycket att se och uppleva alldeles i närheten, men som någon sa så ser man inte skogen på grund av alla träd, och därför ska detta inlägg bli en ögonöppnare för er, och för mer info efter att ni läst klart det här inlägget så är ni välkomna att klicka här.

Sollentuna är en kommun i Stockholms län, cirka 17 kilometer norr om centrala Stockholm. Den var tidigare en plats i närheten av de olympiska spelen 1912 och byggdes upp kring en gammal kvarn under 60- och 70-talen. Jag börjar med att nämna Gustavsberg som ligger väldigt nära. Det är kända för sitt porslin, sin industrihistoria och alla har väl spolat i en toalett av märket Gustavsberg! Om det inte tilltalar dig eller om det inte är din kopp te så vad sägs om detta, Hagaparken , där du kan se två dinosaurier (en stor och en liten) precis bredvid varandra! Sedan kanske du ser kronprinsessan med familj om du har tur och de är hemma, de är ofta ute och representerar Sverige i olika sammanhang men det ska jag inte skriva om i det här inlägget.

Sollentuna är också hemvist för ett slott på en ö som som med sin 700-åriga historia du får veta mer om när du klättrar de många trapporna upp till det som tidigare var ett medeltida krigarparadis. Här kunde de spionera sina fiender på 300 meters avstånd, träna för strid genom att skjuta pilar mot mål eller galoppera runt i månader tills de var i tillräckligt god form för att slåss. Gott om sevärdheter i Sollentuna med andra ord!


Kommentarer är stängda.